2. NEDJELJA DOŠAŠĆA, 5. 12. 2021.

Ova nedjelja je prva u mjesecu kojom molimo za duhovna zvanja i prikupljamo Vaše priloge za odgoj svećeničkih i redovničkih kandidata. Svoj dar možete staviti u škrabicu „za sjemenište“, a na svakom vašem daru od srca zahvaljujemo!

SPOMENDANI I BLAGDANI SVETACA I BLAŽENIKA U OVOME TJEDNU:
PONEDJELJAK: Sv. Nikola biskup i dan obrane Dubrovnika

UTORAK: Sv. Ambrozije, biskup i crkveni naučitelj

SRIJEDA: BEZGREŠNO ZAČEČE BL. DJ. MARIJE – blagdan – svečano se slavi u Manje Braće u gradu. Središnje misno slavlje u 19:00 sati predvodit će apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinić. Ujedno će to biti i svečani završetak Godine sv. Josipa.

U PONEDJELJAK SLAVIMO BLAGDAN SV. NIKOLE BISKUPA, zaštitnika putnika, pomoraca, djece, i dan je obrane našeg grada Dubrovnika.  

·         Ovdje u našem svetištu u 18:00 sati biti će svečana sv. Misa za sve pomorce te profesore, studente i učenike pomorskog fakulteta i škole. Sve vas toplo pozivamo!

·         U katedrali Gospe Velike u gradu misno slavlje u 18:00 sati za sve poginule branitelje Dubrovnika predvodit će apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor.

SV. MISE ZORNICE:
Kroz cijelo došašće do Badnjaka pozivamo Vas na sv. mise zornice svakog dana u tjednu – osim nedjelje – u 6:00 sati.
Redovito je i večernja sv. misa u 18:00 sati. Pola sata prije zornice i prije večernje sv. mise ispovijedamo u vjeronaučnoj dvorani.

BIBLIJSKE KATEHEZE U SVETIŠTU:
Svake srijede u 19:00 sati p
ozivamo vas na biblijsku katehezu, kroz koje prolazimo Božju Riječ kako je zapisana u Bibliji,  tumačimo je i nastojimo primijeniti u život kako bi je lakše razumjeli i upoznali vlastitu Povijest spasenja.

PRIPRAVA PRVOPRIČESNIKA:
Priprava za prvopričesnike u našem Svetištu je redovito u subotu.

Sljedeća nedjelja, 12. prosinca, je 3. nedjelja došašća, ujedno je NEDJELJA CARITASA – PRIKUPLJAT ĆEMO VAŠE PRILOGE ZA POMOĆ SIROMAŠNIM OBITELJIMA u našem okruženju kako bi i njima ovaj Božić bio obiteljski blagdan. Sv. mise u našem Svetištu su u 9:00; 11:00 i 18:00 sati.

LISTIĆ SVETIŠTA:
Preporučamo na izlazu crkve uzmite Listić Svetišta Gospe od Milosrđa,
dobro će vam doći kao izvor duhovnih poticaja i podsjetnik na događanja u Svetištu, a osobito će dobro doći vašim starijim ukućanima koji ne mogu dolaziti na sv. misu. Osim listića događanja i informacije pratite i na Facebook stranici Svetišta
Preporučujemo uzmite na izlazu iz crkve i vjerski tisak te KALENDARE ZA NOVU 2022. GODINU.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

BISKUPIJSKO HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU

NEDJELJA MUKE GOSPODNJE - CVJETNICA - VELIKI TJEDAN - 2. - 8. 4. 2023.

22. nedjelja kroz godinu 3. – 9. rujna. 2023.