3. NEDJELJA DOŠAŠĆA - 12. 12. 2021.

Ova nedjelja je ujedno i NEDJELJA CARITASA – PRIKUPLJAMO VAŠE PRILOGE ZA POMOĆ SIROMAŠNIM OBITELJIMA u našem okruženju kako bi i njima ovaj Božić bio obiteljski blagdan. Svoj prilog možete staviti u za to označenu škrabicu na izlazu iz crkve ili uplatiti u sakristiji. Na svakom Vašem daru od Srca zahvaljujemo!

Caritas naše biskupije organizira humanitarnu akciju “Podijelimo radost Božića” kojom ćemo Božić i božićne blagdane učiniti ljepšima i toplijima pojedincima i obiteljima u POTRESU STRADALOJ GLINI. Pakete s nekvarljivom hranom i higijenskim potrepštinama za Glinu možete donijeti na Pile, u subotu 18. 12. od 9:00 do 16:00 sati ili u nedjelju 19. 12. od 9:00 do 13:00 sati. 

Poslanicu za ovu nedjelju Caritasa pročitajte na:
https://www.biskupija-varazdinska.hr/vijesti/poslanica-biskupa-boze-radosa-za-nedjelju-caritasa-2021/41938

SPOMENDANI I BLAGDANI SVETACA I BLAŽENIKA U OVOME TJEDNU:
PONEDJELJAK: Sv. Lucija, djevica i mučenica
UTORAK: Sv. Ivan od Križa, prezbiter i crkveni naučitelj

U ČETVRTAK, 17. PROSINCA, ZAPOČINJE DRUGI DIO DOŠAŠĆA – adventska devetnica

Potičemo Vas i dalje na sv. mise zornice svakog dana u tjednu – osim nedjelje – u 6:00 sati. Redovito je i večernja sv. misa u 18:00 sati. Pola sata prije zornice i prije večernje sv. mise ispovijedamo u vjeronaučnoj dvorani. Molimo pristupite sv. ispovijedi već sada, kako ne bi bile prevelike gužve pred sam Božić.

BIBLIJSKA SRIJEDA U SVETIŠTU:
Svake srijede u 19:00 sati p
ozivamo vas na biblijsku katehezu, koja se održava u crkvi.

PRIPRAVA PRVOPRIČESNIKA:
Priprava za prvopričesnike u našem Svetištu je redovito još u ovu subotu, 18. prosinca, nakon toga priprave neće biti do završetka zimskih školskih praznika!

ADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA ZA MLADE DUBROVAČKE BISKUPIJE održat će se 18. prosinca u crkvi sv. Križa u Gružu. Duhovnu obnovu vodit će p. Stjepan Ivan Horvat, prijave za sudjelovanje su preko obrazca koji se nalazi na linku web stranice mladih dubrovačke biskupije: mladi-dbk.com/prijave Duhovna obnova traje 15:00 do 19:00 sati.

REĐENJE NOVOIMENOVANOG DUBROVAČKOG BISKUPA MONS. ROKA GLASNOVIĆA biti će u subotu 22. siječnja 2022. godine u Dubrovniku, u katedrali Gospe Velike.

LISTIĆ SVETIŠTA:
Preporučamo na izlazu crkve uzmite naš Listić Svetišta Gospe od Milosrđa,
dobro će vam doći kao izvor duhovnih poticaja i podsjetnik na događanja u Svetištu, a osobito će dobro doći vašim starijim ukućanima koji ne mogu dolaziti na sv. misu.
Osim listića događanja i informacije pratite i na Facebook stranici Svetišta https://www.facebook.com/GospaodMilosrda

Preporučujemo uzmite na izlazu iz crkve i vjerski tisak te KALENDARE ZA NOVU 2022. GODINU.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

BISKUPIJSKO HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU

22. nedjelja kroz godinu 3. – 9. rujna. 2023.

24. nedjelja kroz godinu - 17.- 23. rujna. 2023.