2. NEDJELJA KROZ GODINU, 16. 1. 2022. - Događanja u našem Svetištu i biskupiji

SPOMENI SVETACA I BLAŽENIKA U OVOM TJEDNU:
PONEDJELJAK: Sv. Antun Opat
UTORAK: Započinje molitvena osmina za jedinstvo kršćana
PETAK: Sv. Agneza, djevica i mučenica


BIBLIJSKA SRIJEDA U SVETIŠTU:
Nastavlja se 19. siječnja u 19:00 sati, pozivamo sve vas da se uključite u ovu katehezu prilagođenu svima kako bi bolje i lakše razumjeli Božju Riječ Starog i Novog Zavjeta i vlastitu Povijest Spasenja.

PRIPRAVA PRVOPRIČESNIKA:

Priprava za prvopričesnike u našem Svetištu nastavlja se u tjednu iza 6. veljače.

REĐENJE NOVOG DUBROVAČKOG BISKUPA, MONS. ROKA GLASNOVIĆA:
·         biti će na euharistijskom slavlju u ovu subotu, 22. siječnja u katedrali Gospe Velike s početkom u 10.30 sati. Euharistijsko slavlje s biskupskim ređenjem izravno će prenositi Hrvatska televizija na svom 4. programu.
·         za našeg novog biskupa diljem biskupije molit ćemo na Euharistijskim klanjanjima, a klanjanje u našem Svetištu bit će u ovaj četvrtak, 20. siječnja, nakon večernje Sv. mise (u 18:30 sati). Sve Vas pozivamo na klanjanje i na Euharistijsko slavlje biskupskog ređenja!
·        
U petak, 21. siječnja u crkvi Male braće s početkom u 18:00 sati održat će se svečana liturgija večernje koju će predvoditi mons. Mate Uzinić, apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije, a propovijedat će mons. Ante Ivas, šibenski biskup u miru.
·         Molimo na oglasnoj ploči našeg Svetišta pročitajte na plakatu životopis našeg novog dubrovačkog biskupa!


SINODALNO SAVJETOVANJE:

Na ulazu crkve nalaze se tiskani upitnici za anketiranje nas vjernika o stanju Crkve i promjenama koje u njoj želimo. Molimo one koji još nisu da uzmu i ispune listić, ispunjeni listić možete odložiti u za to pripravljenu kutiju.
·        
Mladi i ostali vjernici koji se lako služe internetom neka uzmu na istom mjestu kraj ulaza u crkvu mali listić na kojem se nalazi „kod“ kojeg treba skenirati mobitelom i koji vas vodi na ispunjavanje upitnika putem interneta.
·        
Online upitnik je dostupan na: https://www.dubrovacka-biskupija.hr/sinoda/  I na: https://db.hr/sinoda/
·         Popunjavanje upitnika treba se odvijati bez prisile i u potpunosti anonimno i molimo vas da se svi odazovete ispunjavanju upitnika, unaprijed zahvaljujemo!

LISTIĆ SVETIŠTA:
Na izlazu crkve uzmite Listić Svetišta Gospe od Milosrđa,
dobro će vam doći kao izvor duhovnih poticaja i podsjetnik na događanja u Svetištu, ali osobito će dobro doći vašim starijim ukućanima koji ne mogu dolaziti na sv. misu,  pa uzmite još koji primjerak i ponesite ga njima!

Preporučujemo također uzmite na izlazu iz crkve i vjerski tisak.



Sljedeća nedjelja, 23. siječnja, je 3. nedjelja kroz godinu i slavi se diljem Crkve kao NEDJELJA RIJEČI BOŽJE – u kojoj smo posebno pozvani razmatrati Božju Riječ u svojim obiteljima.

Sv. Mise u našem Svetištu su u 9:00; 11;00 i 18;00 sati.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

BISKUPIJSKO HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU

NEDJELJA MUKE GOSPODNJE - CVJETNICA - VELIKI TJEDAN - 2. - 8. 4. 2023.

22. nedjelja kroz godinu 3. – 9. rujna. 2023.