4. NEDJELJA KROZ GODINU, 30. 1. 2022.

SPOMENI SVETACA I BLAŽENIKA U OVOM TJEDNU:
PONEDJELJAK: Sv. Ivan Bosco, prezbiter, utemeljitelj reda braće Salezijanaca

SRIJEDA: PRIKAZANJE GOSPODINOVO – SVIJEĆNICA
Sv. Misa u našem Svetištu je u 18:00 sati, na početku sv. mise biti će blagoslov svijeća.

ČETVRTAK: Sv. Vlaho , biskup i mučenik, za našu biskupiju je Svetkovina ili tzv. „Festa Sv. Vlaha“:
-
        Našu Festu ove godine proslavit ćemo ponovno u zahtjevnim okolnostima pandemije. Kao i prošle godine sveta misa planira se održati na otvorenom, poštujući sve propisane i važeće epidemiološke mjere, s ograđenim prostorom od katedrale do Straduna. Unutar tog ograđenog polja biti će postavljene stolice za vjernike i za ulazak u to polje biti će potrebne akreditacije.
·        
Za ulazak na mjesta unutar ograđenog polja svi vjernici trebaju se prijaviti preko interneta ili telefona za preuzimanje akreditacije, obrazac za prijavu biti će objavljen na biskupijskoj web stranici www.db.hr dva dana prije Feste (u utorak, 1. veljače).
·        
Svi vjernici koji nisu u mogućnosti doći ili spadaju u rizičnu skupinu Festu će moći pratiti uživo putem web stranice www.festa.hr
·        
Završetak Feste biti će tradicionalnom procesijom i sv. Misom na Gorici sv. Vlaha sljedeće nedjelje, 6. veljače, u 9:00 sati, a sv. misu će predvoditi naš novi dubrovački biskup mons. Roko Glasnović.
Na svetkovinu Sv. Vlahe u četvrtak u našem Svetištu je sv. misa u 18:00 sati, a nakon nje obred blagoslova grla.

BIBLIJSKA SRIJEDA U SVETIŠTU:
Svake srijede u 19:00 sati, pozivamo sve vas da se uključite u ovu katehezu prilagođenu svima kako bi bolje i lakše razumjeli Božju Riječ Starog i Novog Zavjeta i vlastitu Povijest Spasenja.

PRIPRAVA PRVOPRIČESNIKA:

Priprava za prvopričesnike u našem Svetištu nastavlja se u subotu, 12. veljače.

SINODALNO SAVJETOVANJE:
         Na ulazu crkve nalaze se tiskani upitnici za anketiranje nas vjernika o stanju Crkve i promjenama koje u njoj želimo. Molimo one koji još nisu da uzmu i ispune listić, ispunjeni listić možete odložiti u za to pripravljenu kutiju.
·        
Mladi i ostali vjernici koji se lako služe internetom neka uzmu na istom mjestu kraj ulaza u crkvu mali listić na kojem se nalazi „kod“ kojeg treba skenirati mobitelom i koji vas vodi na ispunjavanje upitnika putem interneta.

LISTIĆ SVETIŠTA:
Na izlazu crkve uzmite Listić Svetišta Gospe od Milosrđa,
dobro će vam doći kao izvor duhovnih poticaja i podsjetnik na događanja u Svetištu, ali osobito će dobro doći vašim starijim ukućanima koji ne mogu dolaziti na sv. misu,  pa uzmite još koji primjerak i ponesite ga njima!

Preporučujemo također uzmite na izlazu iz crkve i vjerski tisak.


Sljedeća nedjelja, 6. veljače, je 5. nedjelja kroz godinu, ujedno je i prva nedjelja u mjesecu - molitvena i sabirna za duhovna zvanja.
Sv. Mise u našem Svetištu su u 9:00; 11;00 i 18;00 sati.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

BISKUPIJSKO HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU

22. nedjelja kroz godinu 3. – 9. rujna. 2023.

24. nedjelja kroz godinu - 17.- 23. rujna. 2023.