8. NEDJELJA KROZ GODINU

DOGAĐANJA U OVOM TJEDNU OD 27. 2.DO 6.3. 2022.:

Kratki duhovno-molitveni susret i prilika za ispovijed za krizmanike i roditelje krizmanika je večeras u župnoj crkvi Sv. Mihajla iza večernje svete mise. Molimo da dođu svi krizmanici s roditeljima.


SRIJEDA: ČISTA SRIJEDA – PEPELNICA – POČETAK KORIZMENOG VREMENA, VREMENA POSTA, MOLITVE I POKORE:


Sv. Misa i obred pepeljenja je u našem Svetištu u 18:00 sati.
Strogi je post i nemrs, Papa Franjo nas je u svom apelu pozvao:


"Želim sada uputiti apel svima, vjernicima i nevjernicima. Isus nas je učio da se na đavolsku ludost nasilja odgovara Božjim oružjem, molitvom i postom. Pozivam sve da nam 2. ožujka, Čista srijeda, bude Dan posta za mir. Potičem napose vjernike da se toga dana snažno posvete molitvi i postu. Neka Kraljica mira sačuva svijet od bezumlja rata!"

Četvrtak je prvi u mjesecu, nakon večernje sv. mise biti će euharistijsko klanjanje i molitva za mir u svijetu.

Petak
je prvi u mjesecu, prije sv. mise, u 17:30 sati biti će pobožnost križnog puta.
Kroz cijelu korizmu će utorkom i petkom u 17:30 sati biti pobožnost križnog puta.


Subota je prva u mjesecu, večernjom sv. misom u 18:00 sati i euharistijskim klanjanjem nakon nje molit ćemo za duhovna zvanja Crkve.

BIBLIJSKA SRIJEDA U SVETIŠTU:
I ove srijede, na Pepelnicu, u 19:00 sati, pozivamo vas da se uključite u biblijsku katehezu prilagođenu svima kako bi bolje i lakše razumjeli Božju Riječ Starog i Novog Zavjeta i vlastitu Povijest Spasenja


PRIPRAVA PRVOPRIČESNIKA:

Priprava za prvopričesnike u našem Svetištu je subotom u 9:00 sati, svi vjeroučenici sa roditeljima se također pozivaju nedjeljom na Sv. Misu!

SINODALNO SAVJETOVANJE OVOM NEDJELJOM ZAVRŠAVA:
·         Molimo one koji još nisu da još danas svoj ispunjeni anketni listić donesu i odlože u za to pripremljenu kutiju na ulazu crkve.

HODOČAŠĆE U LURD:

Župa Sv. Mihajla Lapad u suradnji sa našim Svetištem organizira hodočašće u Lurd od 30. travnja. do 4. svibnja 2022. Putuje se zrakoplovom do Toulusea, a puna cijena hodočašća je 3.950 kn. Svi zainteresirani mogu dobiti informacije i prijave u župnom uredu župe Sv. Mihajla u radno vrijeme župnog ureda ili na mail zupa.sv.mihajla@gmail.com, a program hodočašća možete dobiti i ovdje u našem Svetištu u sakristiji.

LISTIĆ SVETIŠTA:
Na izlazu crkve uzmite Listić Svetišta Gospe od Milosrđa i ponesite ga svojim slabo pokretnim ukućanima koji ne mogu dolaziti na Sv. Misu.

Preporučujemo također uzmite na izlazu iz crkve i vjerski tisak.

Sljedeća nedjelja, 6. ožujka, je 1. KORIZMENA NEDJELJA. Prva je u mjesecu ožujku, molitvena je za duhovna zvanja i sabirna za odgoj naših svećeničkih i redovničkih kandidata.
Sv. Mise u našem Svetištu su u 9:00; 11;00 i 18;00 sati.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

BISKUPIJSKO HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU

22. nedjelja kroz godinu 3. – 9. rujna. 2023.

24. nedjelja kroz godinu - 17.- 23. rujna. 2023.