3. KORIZMENA NEDJELJA: od 20. do 27. 3. 2022.

Pobožnost križnog puta je utorkom i petkom u 17:30 sati.
Sv. Misa i Euharistijsko klanjanje za mir u svijetu i jedinstvo kršćana je u našem Svetištu svakog četvrtka nakon večernje sv. mise – sve vas pozivamo!
Biblijska srijeda se nastavlja redovito ove srijede u 19:00 sati.
 
U PETAK SLAVIMO SVETKOVINU NAVJEŠTENJA GOSPODINOVA – BLAGOVIJEST:
Sv. Misa u Svetištu je u 18:00 sati.

Na Svetkovinu Blagovijesti i sutradan u subotu u Svetištu ćemo održati „INICIJATIVU 24 SATA ZA GOSPODINA“ koja se tih dana održava i u drugim župama i crkvama naše biskupije:

U petak, na Svetkovinu Blagovijesti:
• u 17:30 je križni put,
• u 18:00 sati Sv. Misa otvaranja inicijative i nakon sv. mise podjela materijala svim zainteresiranima koji žele sudjelovati te kratka kateheza.

U subotu, 26. ožujka:
• ujutro od 10:30 sati biti će izloženo Presveto cijeli dan,
• do večernje sv. mise prilika je za osobnu molitvu i klanjanje u tišini, te sakrament sv. ispovijedi (biti ćemo dostupni za sv. ispovijed),
• pred večernju sv. misu biti će razmatranje Božje Riječi i završetak klanjanja,
• inicijativa će završiti sa sv. misom u 18:00 sati.

Na Svetkovinu Blagovijesti Papa Franjo će u ponovno posvetiti Rusiju Bezgrešnom Srcu Marijinu.

POMOĆ ZA UKRAJINU:
Naši kapucinski samostani u Ukrajini postali su mjesta utočišta za brojne izbjegle, većinom su to majke i djeca i starci o kojima se sada u samostanima brinu naši kapucini. Prošle nedjelje za pomoć izbjeglim Ukrajincima u škrabicama prikupili smo 6.688,30 kn vaših darova, na čemu Vam od srca zahvaljujemo! Pomoć smo poslali kapucinima u Ukrajinu.

Vrijedna Manifestacija „Kršćansko lice kulture“ u organizaciji Vijeća za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije ove godine kroz nešto dulje od tri korizmena tjedna održava se u našem gradu, u oglasnoj ploči naše crkve pogledajte program na plakatu i odaberite nešto za sebe!

ZAHVALA:
Svim Vama braćo i sestre, osobito svim redovitim suradnicima Svetišta od srca zahvaljujemo na izrazima sućuti i pomoći iskazanoj u pripremi Sv. Mise zadušnice i pokopa našeg preminulog brata fra Ante Logare te svoj pomoći oko redovitog funkcioniranja Svetišta u prošlom tjednu i vremenu izolacije našeg samostana zbog razbuktale zaraze Covid-om. Bogu hvala sve je dobro prošlo, mi smo za sada svi dobro, a svako vaše djelo neka Gospodin vama nagradi svojim blagoslovom! Iz izolacije izlazimo u srijedu te se opet uskoro vidimo!

Sljedeća nedjelja, 27. ožujka, je 4. KORIZMENA NEDJELJA.
Sv. Mise u našem Svetištu su u 9:00; 11;00 i 18;00 sati.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

BISKUPIJSKO HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU

RIJEČ ZAHVALE UPRAVITELJA SVETIŠTA FRA MILJENKA VRABECA:

22. nedjelja kroz godinu 3. – 9. rujna. 2023.