3. USKRSNA NEDJELJA - od 1. do 8 svibnja. 2022.

Današnja nedjelja prva je u mjesecu svibnju, molitvena je za duhovna zvanja i sabirna za odgoj svećeničkih i redovničkih kandidata
. Svoj dar možete staviti u škrabicu „za sjemenište“, a na svakom vašem daru od srca zahvaljujemo!

Prošle nedjelje u akciji prikupljanja sredstava za obnovu u požaru stradalog našeg kapucinskog samostana u Karlobagu prikupili ste 2.300 kn, a vjernici župne crkve sv. Mihajla dodatnih 2.000 kn, na čemu osobito zahvaljujemo!


SVETI I BLAŽENI U OVOM 2. USKRSNOM TJEDNU:
Ponedjeljak, 2. svibnja: Sv. Atanazije, biskup i crkveni naučitelj, Spomendan
Utorak, 3. svibnja:. Sv. Filip i Jakov, apostoli, blagdan

Ovaj mjesec svibanj je posvećen Blaženoj Djevici Mariji, svake večeri u 18:30 vas pozivamo na zajedničku molitvu krunice u crkvi!

Crkva i samostan sv. Jakova na Višnjici u Dubrovniku (župa sv. Andrije) proslavlja ove godine 800 godina od utemeljenja. Svečana proslava bit će na blagdan sv. Filipa i Jakova u utorak, 3. svibnja, misnim slavljem u 18:00 sati kojeg će predvoditi dubrovački biskup mons. Roko Glasnović.

BIBLIJSKA KATEHEZA: u sljedeća 2 TJEDNA prebacuje se sa srijede na petak: vidimo se u petak 6. i 13. svibnja u 20:00 sati!

SV. MISA I EUHARISTIJSKO KLANJANJE ZA MIR U SVIJETU nastavlja se u Svetištu ovog četvrtka, 5. svibnja u 19:00 i 19:30 sati.

SV. MISA I EUHARISTIJSKO KLANJANJE ZA DUHOVNA ZVANJA i ZA SVE SVEĆENIKE biti će ove subote (jer je prva u mjesecu) u 19:00 i 19:30 sati!

PRIPRAVA ZA PRVOPRIČESNIKE nastavlja se ove subote u 9:00 sati.
Roditelje i djecu pozivamo na sv. Misu nedjeljom!

Sljedeća nedjelja, 8. svibnja, je 4. USKRSNA NEDJELJA ili nedjelja „Dobrog pastira“
Sv. Mise u našem Svetištu su u 9:00; 11;00 i 19;00 sati i osobito molimo za duhovna zvanja!

TRODNEVNICU ZA BLAGDAN SV. LEOPOLDA – ZAŠTITNIKA DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE ZAPOČINJEMO u Svetištu U PONEDJELJAK 9. SVIBNJA, pogledajte program trodnevnice i proslave blagdana na plakatu u oglasnoj ploči crkve.

Na izlazu crkve preporučamo uzmite vjerski tisak i posebno novi broj listića Svetišta u kojem se nalaze sve ove informacije i još mnogo toga više!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

BISKUPIJSKO HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU

22. nedjelja kroz godinu 3. – 9. rujna. 2023.

RIJEČ ZAHVALE UPRAVITELJA SVETIŠTA FRA MILJENKA VRABECA: