5. KORIZMENA NEDJELJA - od 3. do 10. 4. 2022.

Ova nedjelja je prva u mjesecu travnju, molitvena je za duhovna zvanja i sabirna za odgoj naših svećeničkih i redovničkih kandidata, svoj dar možete staviti u škrabicu „za sjemenište“.
Na svakom vašem daru od srca zahvaljujemo.
 
Ove nedjelje je i tradicionalni Križni put na Srđ, pobožnost Križnog puta predvodit će dubrovački biskup mons. Roko Glasnović, a animirat će ga župna zajednica sv. Mihajla iz Lapada. Okupljanje je u 14:00 sati kod prve postaje, sve vas pozivamo!
 
KORIZMENU DUHOVNU OBNOVU od 4. do 9. travnja (od ponedjeljka do petka) u Katedrali Gospe Velike u gradu predvodit će fra Josip Ikić (ponedjeljak – srijeda) i don Marinko Barbiš (četvrtak – subota). Svakog dana duhovna obnova započinje u 17:30 sati, cijeli raspored pogledajte na web-stranici Dubrovačke biskupije: https://db.hr/najava-4-9-4-korizmena-duhovna-obnova-u.../
 
KORIZMA U NAŠEM SVETIŠTU:
Pobožnost križnog puta je utorkom i petkom u 18:30 sati.
Sv. Misa i Euharistijsko klanjanje za mir u svijetu i jedinstvo kršćana je u našem Svetištu svakog četvrtka nakon večernje sv. Mise – sve vas pozivamo!
Biblijska srijeda se nastavlja redovito ove srijede u 19:30! sati.
 
PRIPRAVA ZA PRVOPRIČESNIKE je redovito subotom u 9:00 sati.
Roditeljski sastanak za roditelje prvopričesnika koji pohađaju pripravu u našem Svetištu biti će u PONEDJELJAK 4. travnja u 19:30 sati! Molimo sve roditelje prvopričesnika da obavezno dođu.
 
SASTANAK SVIH ČLANOVA PJEVAČKIH ZBOROVA I SVIH SURADNIKA SVETIŠTA biti će u UTORAK, 5. travnja u 19:30 sati u prostorijama samostana. Molimo sve pjevače, čitače, voditelje zborova i ostale suradnike Svetišta i samostana da obavezno dođu.
 
Sljedeća nedjelja, 10. travnja, je NEDJELJA MUKE GOSPODNJE - CVJETNICA
Sv. Mise u našem Svetištu su u 9:00; 11;00 i 19;00 sati.
Svečani blagoslov maslinovih grančica i svečani ulaz u crkvu na spomen Gospodnjeg svečanog ulaska u Jeruzalem biti će prije sv. mise u 9:00 sati na otvorenom prostoru uz Svetište.
Na početku ostalih sv. Misa biti će jednostavni oblik blagoslova grančica, a na svim sv. Misama čita se Muka Gospodina našega Isusa Krista po Luki.
Nedjeljom Cvjetnice započinjemo Veliki tjedan Muke Gospodnje!
 
Sljedeće nedjelje, na Cvjetnicu, prikupljat ćemo Vaše dobrovoljne priloge za naše najsiromašnije obitelji kako bi i njima pomogli učiniti Uskrs ljepšim i radosnijim.
 
Na izlazu crkve preporučamo uzmite listić Svetišta i vjerski tisak.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

BISKUPIJSKO HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU

22. nedjelja kroz godinu 3. – 9. rujna. 2023.

24. nedjelja kroz godinu - 17.- 23. rujna. 2023.