23. NEDJELJA KROZ GODINU - 4. – 10. rujna 2022.

Ova nedjelja je prva u mjesecu rujnu, molitvena je za duhovna zvanja i sabirna za odgoj svećeničkih i redovničkih kandidata. Svoj dar možete ubaciti u škrabicu „za sjemenište“ na ulazima crkve, a na svakom vašem daru od srca zahvaljujemo!


SPOMENDANI I BLAGDANI U OVOM TJEDNU:
SRIJEDA, 7. rujna: Sv. Marko Križevčanin, prezbiter i mučenik, spomendan

ČETVRTAK, 8. rujna: ROĐENJE BLAŽENE DJEVICE MARIJE, svetkovina
• U Svetištu traje duhovna priprava svaki dan devetnice molitvom krunice u 18:15 sati i Sv. misom u 19:00 sati koju sve dane predvodi i propovijedati fra Zlatko Vlahek, OFMConv , tajnik Hrvatske provincije Sv. Jeronima franjevaca konventualaca.
o 7. rujna, u srijedu je nakon mise euharistijsko klanjanje i otvaranje godine obilježavanja 110.-te obljetnice dolaska kapucina u Svetište i grad Dubrovnik
SV. MISE NA SVETKOVINU SU U 4:00; 6:00; 8:00; 10:00; 12:00; 17:00 I 19:00 SATI.
Kroz cijelo jutro i poslijepodne od 16:00 sati je prigoda za sv. ispovijed.
Svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje u 19:00 sati predvodit će dubrovački biskup, mons. Roko Glasnović.

SVIM ŠKOLARCIMA TE NJIHOVIM UČITELJIMA, PROFESORIMA I VJEROUČITELJIMA ŽELIMO SRETAN POVRATAK U ŠKOLSKE KLUPE I BLAGOSLOVLJENU I USPJEŠNU NOVU ŠKOLSKU GODINU!
Roditelje učenika pozivamo na upis vjeronauka u školi, jer bez pohađanja školskog vjeronauka nije moguće pristupiti sakramentu krizme u srednjoj i prve pričesti u osnovnoj školi.
Uža priprava za Prvu Sv. pričest za one učenike 3. razreda osnovne škole koji je žele pohađati ovdje u našem Svetištu započet će početkom listopada, a učenici se mogu upisati od sljedeće nedjelje kod fra Miljenka, upravitelja Svetišta, koji će voditi pripravu.

BIBLIJSKE KATEHEZE i ostali duhovni susreti u našem Svetištu započet će također s početkom mjeseca listopada i akademske godine.

AKCIJA CARITASA
Caritas Dubrovačke biskupije, u okviru obilježavanja Dana Caritasa, ponovno organizira prigodnu akciju prikupljanja donacija putem Caritasovih bilježnica na župama, a povodom počeka školske godine. Stoga ćete ove nedjelje, iza misnih slavlja, moći na štandu Caritasa ispred naše crkve uzeti bilježnicu-dvije i dati svoju donaciju. Prikupljena novčana sredstava namijenjena su korisnicima pomoći Caritasa Dubrovačke biskupije. Više pročitajte na: https://caritas.db.hr/.../caritasove-biljeznice-4.../203
Na izlazu crkve preporučamo uzmite vjerski tisak i posebno novi broj listića Svetišta u kojem se nalaze sve ove informacije i još mnogo toga više!
 
 
 
 
NEDJELJNA DUHOVNA MISAO:
"Ono što nam jedino nedostaje je mudrost" - poslušajte klikom na link: SOUND CLOUD
 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

NAJAVA: Od 9. do 12. svibnja: Proslava blagdana Sv. Leopolda Mandića i obilježavanje 80.-te obljetnice njegove smrti

Devetnica i proslava Svetkovine Rođenja Bl. Djevice Marije - Male Gospe

Proslavljen blagdan Sv. Nikole biskupa, zaštitnika pomoraca