24. NEDJELJA KROZ GODINU - 11. – 17. rujna 2022.

Proslavili smo Svetkovinu Rođenja Blažene Djevice Marije – Malu Gospu.
Devetnica i sama Svetkovina protekle su uz veliki broj vjernika na svim sv. Misama doista mirno, dostojanstveno i blagoslovljeno. Kroz devetnicu prikupilo se 24.478,35 kn za izgradnju Zavjetne galerije uz Svetište, a prošle nedjelje u akciji Caritasovih bilježnica prikupljeno je 3.930,00 kn vaših dobrovoljnih priloga. Na svakom vašem daru od srca vam zahvaljujemo!
Galeriju fotografija blagdana i devetnice možete pogledati klikom na Facebook stranici Svetišta

SPOMENDANI I BLAGDANI U OVOM TJEDNU:
PONEDJELJAK, 12. rujna: Presveto Ime Bl. Djevice Marije, spomendan
UTORAK, 13. rujna: Sv. Ivan Zlatousti, biskup i crkveni naučitelj
SRIJEDA, 14. RUJNA: UZVIŠENJE SVETOG KRIŽA, blagdan
ČETVRTAK, 15. rujna: Bl. Djevica Marija Žalosna, spomendan
PETAK, 16. rujna: Sv. Kornelije, papa i Ciprijan, biskup, mučenici, spomendan
SUBOTA, 17. rujna: RANE SVETOGA NAŠEG OCA FRANJE ASIŠKOG - blagdan

SVEČANI REDOVNIČKI ZAVJETI FRA MIŠE BISKUPA:
Fra Mišo Biskup, bogoslov našeg Kapucinskog reda, koji je rođen ovdje u Dubrovniku na Gorici Sv. Vlaha, položit će svoje svečane redovničke zavjete u ruke Provincijala hrvatske kapucinske provincije ovdje u našem Svetištu ove subote, 17. rujna, na blagdan Rana Sv. Oca našeg Franje pod sv. misom u 19:00 sati. Sve vas pozivamo, a našeg brata fra Mišu preporučamo u vaše molitve!

POČELA JE NOVA ŠKOLSKA GODINA – USKORO POČINJE I ŽUPNI VJERONAUK
Roditelje učenika pozivamo na upis vjeronauka u školi, jer bez pohađanja školskog vjeronauka nije moguće pristupiti sakramentu krizme u srednjoj i prve pričesti u osnovnoj školi.
Uža priprava za Prvu Sv. pričest za one učenike 3. razreda osnovne škole koji je žele pohađati ovdje u našem Svetištu započet će početkom listopada, a učenici se mogu upisati ove i sljedeće nedjelje poslije sv. misa kod fra Miljenka, upravitelja Svetišta, koji će voditi pripravu.

BIBLIJSKE KATEHEZE i ostali duhovni susreti u našem Svetištu započet će također s početkom mjeseca listopada i akademske godine.

IZLOŽBA ZAVJETNIH SLIKA:
U vjeronaučnoj dvorani uz Svetište možete razgledati izložbu zavjetnih pomorskih slika Svetišta i projekt izgradnje buduće kapele sa galerijom zavjetnih darova.
U istoj dvorani možete nabaviti i knjigu „Svetišta hrvatskog naroda“ po prigodnoj promotivnoj cijeni.

Na izlazu crkve preporučamo uzmite vjerski tisak i posebno novi broj listića Svetišta u kojem se nalaze sve ove informacije i još mnogo toga više!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

BISKUPIJSKO HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU

22. nedjelja kroz godinu 3. – 9. rujna. 2023.

24. nedjelja kroz godinu - 17.- 23. rujna. 2023.