25. NEDJELJA KROZ GODINU - 18. – 24. rujna 2022.

SPOMENDANI I BLAGDANI U OVOM TJEDNU:
UTORAK, 20. rujna: Sv. Andrija Kim Taegon i drugovi, mučenici, spomendan
SRIJEDA, 21. rujna: Sv. Matej, apostol i evanđelist, blagdan
ČETVRTAK, 22. rujna: Sv. Ignacije iz Santhiae, kapucin, spomendan
PETAK, 23. RUJNA: Sv. Pio iz Pietrelcine, kapucin, blagdan

TRODNEVNICA I PROSLAVA BLAGDANA SV. PIA IZ PIETRELCINE:
U OVAJ PETAK, 23. rujna 2022. proslavit ćemo blagdan Sv. Padra Pia iz Pietrelcine.
Proslavi blagdana će prethoditi trodnevnica od 20. do 22. rujna koju će predvoditi i propovijedati fra Josip Vlašić, voditelj franjevačke kuće molitve u Masnoj Luci, BiH.
Svakog dana trodnevnice i na sam blagdan u svetištu je u 18:30 sati molitva pred relikvijom Sv. Padra Pia i u 19:00 sati Sv. Misa.
Na sam blagdan, 23. rujna, sv. misu u 19:00 sati će predvoditi i propovijedati fra Josip Sopta, poglavar franjevačkog samostana Manje Braće u Dubrovniku.
Više o životu Sv. Padra Pia i njegovom značenju kao sveca Katoličke crkve i Reda manje braće franjevaca-kapucina možete pročitati ovdje: https://www.padrepio.hr/

POČELA JE NOVA ŠKOLSKA GODINA – USKORO POČINJE I ŽUPNI VJERONAUK
Roditelje učenika pozivamo na upis vjeronauka u školi, jer bez pohađanja školskog vjeronauka nije moguće pristupiti sakramentu krizme u srednjoj i prve pričesti u osnovnoj školi.
Uža priprava za Prvu Sv. pričest za one učenike 3. razreda osnovne škole koji je žele pohađati ovdje u našem Svetištu započet će početkom listopada, a učenici se mogu upisati ove i sljedeće nedjelje poslije sv. misa kod fra Miljenka, upravitelja Svetišta, koji će voditi pripravu.
 
UPIS UČENIKA 1. RAZREDA SREDNJE ŠKOLE NA REDOVITU PRIPRAVU ZA KRIZMU:
U ŽUPNOM UREDU ŽUPE SV. MIHAJLA NA LAPADU upis učenika od 26.9. do 30. 9. u radno vrijeme ureda.
Molimo pratite župne obavijesti radi daljnjih uputa (početak vjeronauka i slično) na: http://www.zupa-svetog-mihajla-dubrovnik.com/

BIBLIJSKE KATEHEZE i ostali duhovni susreti u našem Svetištu započet će također s početkom mjeseca listopada i akademske godine.

IZLOŽBA ZAVJETNIH SLIKA:
U vjeronaučnoj dvorani uz Svetište možete razgledati izložbu zavjetnih pomorskih slika Svetišta i projekt izgradnje buduće kapele sa galerijom zavjetnih darova.
U istoj dvorani možete nabaviti i knjigu „Svetišta hrvatskog naroda“ po prigodnoj promotivnoj cijeni.


Sljedeća nedjelja je 26. nedjelja kroz godinu, ujedno je i 25. dan u mjesecu – kada molimo za proglašenje blaženim našeg brata Sluge Božjega fra Ante Tomičića.


Na izlazu crkve preporučamo uzmite vjerski tisak i posebno novi broj listića Svetišta u kojem se nalaze sve ove informacije i još mnogo toga više!
 
LISTIĆ SVETIŠTA:

 NEDJELJNA DUHOVNA MISAO:
 kliknite na sliku





 
 
 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

BISKUPIJSKO HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU

NEDJELJA MUKE GOSPODNJE - CVJETNICA - VELIKI TJEDAN - 2. - 8. 4. 2023.

22. nedjelja kroz godinu 3. – 9. rujna. 2023.