PROSLAVLJEN BLAGDAN SV. PADRA PIA

U petak, 23. rujna, u našem Svetištu proslavili smo blagdan Sv. Pia iz Pietrelcine, kapucina, stigmatika, koji je na svome tijelu nosio Kristove rane 50 godina, od milja među vjernicima nazivanog "Padre Pio".
Sv. Misu blagdana predvodio je i propovijedao fra Josip Sopta, franjevac, poglavar samostana Manje Braće u Dubrovniku.
U svojoj propovijedi je istaknuo kako je Sv. Pio bio svetac modernog vremena kojega je Bog na čudesan način kroz trpljenja i bolesti koje je kroz svoj život prolazio, u mističnim iskustvima Boga koje je doživljavao, kroz razna neshvaćanja od civilnog društva a i same Crkve, jer je bio do tada neviđeni fenomen, obilježenog na njegovom tijelu Kristovim ranama koje je nosio kroz čak 50 godina, kroz neizmjerno čitanje srca i milosrđe i jake duhovne poticaje koje je pružao ljudima u svojoj ispovijedaonici, Bog izabrao kao znak i put pobjede nad zlim i raznim duhovnim i tjelesnim bolestima suvremenog Svijeta i čovjeka.
Zato je danas sv. Pio toliko voljen među vjernicima i po čijem se zagovoru neprestano događaju čudesna obraćenja mnogih.
Za blagdan smo se u Svetištu pripremali trodnevnicom koju smo započeli 20. rujna, na dan kada je Sv. Pio zadobio svete rane do 22. rujna, na dan kada je duša Sv. Pia započela put preseljenja u vječnost. Trodnevnicu je predvodio i propovijedao fra Josip Vlašić, voditelj Franjevačke kuče molitve Masna Luka (BiH).
Fra Josip je kroz nadahnute propovijedi sva tri dana izlagao osnovne poticaje za duhovni život koje je Sv. Pio za svog života upučivao vjernicima i sam živio, na kraju svake sv. Mise predmolio s vjernicima razne molitve koje je običavao moliti sam Sv . Pio i trodnevnicu smo završili euharistijskim klanjanjem.
Kako naše Svetište posjeduje relikviju Sv. Pia koja je u crkvi stalno izložena vjernici su se pred njom zadržavali ižu molitvi.
Sva ova četiri dana bila su doista jedna prava duhovna obnova te se među vjernicima osjećalo posebno ozračje, kako je na kraju primjetio i sam fra Josip Sopta.
Sve dane je sv. Misu i zadnjeg dana trodnevnice euharistijsko klanjanje pjevanjem animirao mješoviti zbor Svetišta, kojima od srca zahvaljujemo!
 















 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

BISKUPIJSKO HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU

22. nedjelja kroz godinu 3. – 9. rujna. 2023.

RIJEČ ZAHVALE UPRAVITELJA SVETIŠTA FRA MILJENKA VRABECA: