SVEČANI ZAVJETI FRA MIŠE BISKUPA, KAPUCINA

U subotu 17. rujna, na blagdan Rana sv. Oca Franje, u biskupijskom Svetištu Gospe od Milosrđa u Dubrovniku kojim upravljaju braća kapucini tijekom svečanog euharistijskog slavlja u 19:00 sati, fra Mišo Biskup, bogoslov kapucinskog reda, položio je svoje svečane redovničke zavjete u ruke provincijala Hrvatske kapucinske provincije fra Jure Šimića.

U euharistijskom slavlju svečanog zavjetovanja sudjelovala su braća svećenici, redovnici i bogoslovi iz Hrvatske kapucinske provincije, obitelj Biskup, rođaci i prijatelji, te lijepi broj vjernika. Provincijal fra Juro je u svojoj homiliji naglasio važnost redovničkih zavjeta siromaštva, poslušnosti i čistoće, koje daje fra Mišo, osobito za današnji svijet u kojem su siromasi banalizirani, izbjegava se poslušnost autoritetima i ne drži predbračna ni bračna čistoća, niti se osobito drži do kreposnog i moralnog života…

Fra Mišo je rođen 3. listopada 1978. godine u Dubrovniku. U Zagrebu je završio studij teologije 2014. godine. Nakon završetka studija teologije kroz sljedećih nekoliko godina u svom traženju u odgovoru na Božji poziv fra Mišo je u domovini obavljao različite poslove, a također i u svijetu kao pomorac, no uvijek se (kako je i sam naglasio u svojoj zahvalnoj riječi na kraju slavlja svečanih zavjeta) vraćao u Dubrovnik, u Svetište Gospe od Milosrđa, gdje je odrastao i ministrirao kao dječak, i u molitvi predavao zagovoru blažene Djevice Marije i konačno se odlučio uči u kapucinski Red. Stoga mu je, kako je i sam naglasio, velika radost što je upravo svoje svečane redovničke zavjete položio ovdje „doma“ u svom Svetištu i među braćom kapucinima s kojima je odrastao odmalena.

U novicijat Manje braće kapucina stupio je u Italiji 2018. godine. Nakon početne formacije, novicijata i boravka među kapucinima u Milanu i Zagrebu na poziv fra Ivice Vrbića, misionara u kapucinskoj misiji Minero-Santa Cruz u Boliviji, sudjelovao je u životu i radu te misije kroz godinu dana, te je sada po povratku i nakon duhovne pripreme položio u Dubrovniku svečane redovničke zavjete.

Red đakonata fra Miši će 8. listopada podijeliti dubrovački biskup, mons. Roko Glasnović, pod svečanim euharistijskim slavljem 8. listopada 2022. također u biskupijskom Svetištu Gospe od Milosrđa u Dubrovniku.

Fra Miši želimo Božji blagoslov i ustrajnost u redovničkom i svećeničkom pozivu te ga preporučamo u naše molitve!
 











 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

BISKUPIJSKO HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU

NEDJELJA MUKE GOSPODNJE - CVJETNICA - VELIKI TJEDAN - 2. - 8. 4. 2023.

22. nedjelja kroz godinu 3. – 9. rujna. 2023.