1. NEDJELJA DOŠAŠĆA - 27. 11. - 3. 12. 2022.

Ovom nedjeljom započinjemo našu četverotjednu pripravu za blagdan Božića u kojem budni u molitvi i raspjevani njemu na slavu očekujemo Kristov dolazak. Ovom nedjeljom također započinje i nova liturgijska godina A.  

SPOMENDANI I BLAGDANI SVETACA I BLAŽENIKA U OVOME TJEDNU:
PONEDJELJAK, 28. studeong: Sv. Jakov Markijski, franjevac, prezbiter
UTORAK, 29. studenog: Svi Sveti Franjevačkog reda, blagdan
SRIJEDA, 30. studenog: Sv. Andrija, apostol, blagdan
SUBOTA, 3 prosinca: Sv. Franjo Ksaverski, spomendan 

SV. MISE ZORNICE: 
Od ponedjeljka, 28. studenog, pa kroz cijelo Došašće do Badnjaka pozivamo Vas na tradicionalne sv. Mise zornice svakog dana u tjednu – osim nedjelje – u 6:00 sati ujutro.
Redovito je i večernja sv. misa u 19:00 sati. 

BIBLIJSKE KATEHEZE U SVETIŠTU:  Kroz došašće održavaju se redovito: za stare polaznike ponedjeljkom u 19:30, za nove polaznike srijedom u 19:30 sati. 

PROSLAVA BLAGDANA SV. ANDRIJE: Župa sv. Andrije na Pilama u srijedu 30. studenoga proslavlja blagdan svog zaštitnika. Središnje misno slavlje u 18:00 sati u župnoj crkvi predvodit će dubrovački biskup mons. Roko Glasnović. 

SV. MISA I KLANJANJE ZA DUHOVNA ZVANJA:

Subota, 3. studenog, je prva u mjesecu pa će nakon večernje sv. mise biti euharistijsko klanjanje za duhovna zvanja. 

DUHOVNA OBNOVA ZA MLADE: Također u subotu 3. prosinca, održat će se Adventska duhovna obnova za mlade u crkvi sv. Petra na Boninovu, a duhovnu obnovu vodit će don Josip Šimatović – upravitelj svetišta Hrvatskih mučenika na Udbini. Duhovna obnova započet će u 15:00 sati, a završava sv. Misom u 19:00 sati. 

PRIPRAVA PRVOPRIČESNIKA: je redovito subotom u 9:00 sati. Vjeroučenike pozivamo zajedno sa roditeljima svake nedjelje na sv. Misu u 11:00 sati, te po mogućnosti na mise zornice kroz došašće! 

Sljedeća nedjelja, 4. prosinca, je 2. nedjelja došašća, ujedno je i prva u mjesecu kojom molimo za duhovna zvanja i prikupljamo Vaše priloge za odgoj svećeničkih i redovničkih kandidata. Sv. mise u našem Svetištu su u 9:00; 11:00 i 19:00
sati.


NOVI FILM O ALOJZIJU STEPINCU U NAŠEM GRADU:
Pozivamo Vas na prikazivanje filma o Stepincu „Razgovor“ autora Dominika Sedlara. Film prikazuje razgovor između nadbiskupa Stepinca i Tita. Projekcija filma će biti u kinu Vizija (Poljana Paška Miličevića 4) u Dubrovniku, 4. prosinca (nedjelja) u 20.15 sati. Cijena karte je 30 kn, a sav prihod ide za Željku Jurić, poznatu kao djevojku u plavom kaputiću iz Vukovarske kolone, koja otvara muzej za djecu stradalom u domovinskom ratu u selu Berak pored Vukovara.
Građu za scenarij priskrbio je Jakov Sedlar. U jednom izraelskom arhivu pronašao je prijepis razgovora između Josipa Broza Tita i nadbiskupa Alojzija Stepinca koji se dogodio u Zagrebu 4. lipnja 1945. U filmu su dodani samo neki manje važni dijelovi da se bolje ispriča što se zapravo dogodilo. Glavne uloge igraju danski glumac Caspar Phillipson (Tito) te britanski glumac Dylan Turner (Stepinac).
Više informacija o filmu pogledajte ovdje: https://www.facebook.com/filmrazgovor/ a o dvorani prikazivanja ovdje: http://kinomreza.hr/dvorana-visia-dubrovnik/
 

LISTIĆ SVETIŠTA: Točno je godina dana kako izdajemo Listić Svetišta, uzmite ga i ponesite svojim starijim ukućanima koji ne mogu dolaziti na Sv. Misu. Osim listića događanja i informacije pratite i na Facebook stranici Svetišta, a uskoro pripremamo i web-stranicu.

NEDJELJNA DUHOVNA MISAO: (kliknite na sliku za slušanje):

 

LISTIĆ SVETIŠTA: 



 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

BISKUPIJSKO HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU

22. nedjelja kroz godinu 3. – 9. rujna. 2023.

24. nedjelja kroz godinu - 17.- 23. rujna. 2023.