2. NEDJELJA DOŠAŠĆA 04. - 10. 12. 2022.

Ova nedjelja je prva u mjesecu kojom molimo za duhovna zvanja i prikupljamo Vaše priloge za odgoj svećeničkih i redovničkih kandidata. Svoj dar možete ostaviti u škrabicu „za sjemenište,“ a na svakom vašem daru od srca zahvaljujemo!

NOVI FILM O ALOJZIJU STEPINCU U NAŠEM GRADU:
Pozivamo Vas na prikazivanje filma o Stepincu „Razgovor“ autora Dominika Sedlara. Film prikazuje razgovor između nadbiskupa Stepinca i Tita. Projekcija filma će biti u kinu Vizija (Poljana Paška Miličevića 4) u Dubrovniku, ove nedjelje u 20.15 sati. Više informacija pogledajte na: https://db.hr/najava-4-12-projekcija-filma-o-stepincu-razgovor-u-kinu-visia/ 

SPOMENDANI I BLAGDANI SVETACA I BLAŽENIKA U OVOME TJEDNU:
UTORAK, 6. prosinca: Sv. Nikola, bisup, zaštitnik pomoraca i putnika.
SRIJEDA, 7. prosinca: Sv. Ambrozije, biskup i crkveni naučitelj, spomendan
ČETVRTAK, 8. prosinca: Bezgrešno začeće Bl. Dj. Marije, blagdan

U utorak, 6. prosinca, SLAVIMO BLAGDAN SV. NIKOLE BISKUPA
, zaštitnika putnika, pomoraca, djece, i dan je obrane našeg grada Dubrovnika.
Naše biskupijsko Svetište Gospe od Milosrđa u Gospinom polju je zavjetno svetište grada Dubrovnika i njegovih pomoraca. O tome od davnina svjedoće mnoge zavjetne slike i darovi ostavljeni u ovom Svetištu od pomoraca i njihovih obitelji u znak zahvale za spas u nevolji i uslišanju molitava po zagovoru Blažene Djevice Marije - Gospe od Milosrđa.
Svečana sv. Misa za sve pomorce i njihove obitelji, te profesore, studente i učenike pomorskog fakulteta i škole biti će ovdje u našem Svetištu u 19:00 sati. Sve vas toplo pozivamo!
• U katedrali Gospe Velike u gradu misno slavlje u 18:00 sati za sve poginule branitelje Dubrovnika predvodit će generalni vikar Dubrovačke biskupije mons. Ivica Pervan

SV. MISE ZORNICE: kroz cijelo došašće do Badnjaka u našem Svetištu su tradicionalne sv. mise zornice svakog dana u tjednu – osim nedjelje – u 6:00 sati. Redovito je i večernja sv. misa u 19:00 sati.

BIBLIJSKE KATEHEZE U SVETIŠTU:
Kroz došašće održavaju se redovito: za stare polaznike ponedjeljkom u 19:30, za nove polaznike srijedom u 19:30 sati.

PRIPRAVA PRVOPRIČESNIKA: je redovito subotom u 9:00 sati.
Vjeroučenike pozivamo zajedno sa roditeljima svake nedjelje na sv. Misu u 11:00 sati, te po mogućnosti na mise zornice kroz došašće!

Sljedeća nedjelja, 11. prosinca, je 3. nedjelja došašća – NEDJELJA CARITASA:
PRIKUPLJAT ĆEMO VAŠE PRILOGE ZA POMOĆ SIROMAŠNIM OBITELJIMA u našem okruženju kako bi i njima ovaj Božić bio obiteljski blagdan. Sv. mise u našem Svetištu su u 9:00; 11:00 i 19:00 sati.

Preporučujemo uzmite na izlazu iz crkve i vjerski tisak, POSEBNO Listić našeg Svetišta u kojem se nalaze sve ove informacije te kalendare za novu 2023. godinu koji se nalaze na posebnom stoliću.

Sv. Nikola je pred svoj blagdan već pohodio naš samostan pa pozivamo svu djecu da nakon što su bili na sv. misi ove nedjelje dođu do ulaza samostana gdje ih čeka malo iznenađenje koje je sv. Nikola ostavio za njih!
 
NEDJELJNA DUHOVNA MISAO:
(kliknite na sliku za slušanje)

LISTIĆ SVETIŠTA:





Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

BISKUPIJSKO HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU

22. nedjelja kroz godinu 3. – 9. rujna. 2023.

RIJEČ ZAHVALE UPRAVITELJA SVETIŠTA FRA MILJENKA VRABECA: