3. NEDJELJA DOŠAŠĆA – NEDJELJA CARITASA - 11. - 17. 12. 2022.

Ove nedjelje prikupljamo vaše dobrovoljne priloge za potrebite u našoj okolini kako bi i njima ovaj Božić bio lakši i ljepši. Svoj dar možete staviti u prigodnu škrabicu „za Caritas“, a na svakom Vašem daru od srca zahvaljujemo!


Ove nedjelje je u župnoj crkvi sv. Mihajla u 16:00 sati misno slavlje za obitelji i djecu s teškoćama u razvoju koje će predvoditi dubrovački biskup mons. Roko Glasnović.
Župa sv. Mihajla tom prigodom predstavit će brošuru „Ljubljena djeca“ koja je nastala kao plod promišljanja kako kao zajednica i kao pojedinci mogu ostvariti još veću bliskost i pružiti podršku roditeljima i djeci s teškoćama koji se suočavaju s mnogim izazovima.

SPOMENDANI I BLAGDANI SVETACA I BLAŽENIKA U OVOME TJEDNU:
UTORAK, 13. prosinca; Sv. Lucija, djevica i mučenica
SRIJEDA, 14. prosinca: Sv. Ivan od Križa, prezbiter i crkveni naučitelj

SV. MISE ZORNICE: kroz cijelo došašće do Badnjaka u našem Svetištu su tradicionalne sv. mise zornice svakog dana u tjednu – osim nedjelje – u 6:00 sati. Prije zornice i prije večernje sv. mise ispovijedamo! Redovito je i večernja sv. misa u 19:00 sati.

BIBLIJSKE KATEHEZE U SVETIŠTU:
Kroz došašće održavaju se redovito: za stare polaznike ponedjeljkom u 19:30, za nove polaznike srijedom u 19:30 sati.

ZAVRŠETAK PROCESA ZA BEATIFIKACIJU FRA ANTE TOMIČIĆA:
U utorak, 13. prosinca u 19:00 sati će u Svetištu biti sv. Misa zahvalnica za završetak procesa.

ADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA U SVETIŠTU:
Pozivamo Vas na adventsku duhovnu obnovu „Dotakni me Isuse“ koja će u Svetištu biti u subotu, 17. prosinca, na početku devetnice za Božić. Duhovna obnova će početi u 17:30 sati biblijskim duhovnim nagovorom i pokorničkim bogoslužjem, potom je prilika za sv. Ispovijed (biti će više svećenika koji će ispovijedati), a duhovna obnova će završiti Sv. Misom i euharistijskim klanjanjem. Duhovnu obnovu će voditi fra Miljenko Vrabec, upravitelj Svetišta, a duhovnom glazbom animirati Stijepo Gleđ Markoš i zbor Svetišta.

PRIPRAVA PRVOPRIČESNIKA: je redovito subotom u 9:00 sati.
Vjeroučenike pozivamo zajedno sa roditeljima svake nedjelje na sv. Misu u 11:00 sati, te po mogućnosti na mise zornice kroz došašće!

Uključimo se u 16. humanitarnu akciju “Podijelimo radost Božića” kojom ćemo Božić i božićne blagdanske dane koji slijede učiniti ljepšima i toplijima pojedincima i obiteljima u POTRESU STRADALOJ PETRINJI, točnije STANOVNICIMA KONTENJERSKOG NASELJA U PETRINJI.
Paketi s nekvarljivom hranom i higijenskim potrepštinama mogu se donijeti na Pile,
u subotu 17. prosinca od 9:00 do 16:00 sati ili u nedjelju 18. prosinca od 9:00 do 13:00 sati.

Sljedeća nedjelja, 16. prosinca, je 4. nedjelja došašća. Sv. mise u našem Svetištu su u 9:00; 11:00 i 19:00 sati.
Preporučujemo uzmite na izlazu iz crkve i vjerski tisak, POSEBNO Listić našeg Svetišta u kojem se nalaze sve ove informacije te kalendare za novu 2023. godinu koji se nalaze na posebnom stoliću.
 
 
 
NEDJELJNA DUHOVNA MISAO - "Jesi li taj koji ima doći, ili..."
(KLIKNITE NA SLIKU ZA SLUŠANJE) 
 
 LISTIĆ SVETIŠTA:



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

BISKUPIJSKO HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU

22. nedjelja kroz godinu 3. – 9. rujna. 2023.

RIJEČ ZAHVALE UPRAVITELJA SVETIŠTA FRA MILJENKA VRABECA: