5. KORIZMENA NEDJELJA A - 27. 3. - 31. 3. 2023.

Ove nedjelje prikupljamo vaše priloge za pomoć obiteljima u potrebi u našoj okolini, kako bismo i njima omogućili ljepši i lakši Uskrs. Svoj dar možete staviti u za to označenu škrabicu na izlazu Svetišta, a na svakom vašem daru od srca zahvaljujemo!


Ove nedjelje je i tradicionalni Križni put na Srđ, pobožnost Križnog puta predvodit će dubrovački biskup mons. Roko Glasnović, prvu postaju predvodi župna zajednica sv. Mihajla iz Lapada, a drugu postaju naše Svetište. Okupljanje je u 14:00 sati kod prve postaje, sve vas pozivamo!

U SVETIŠTU:
Pobožnost križnog puta u ovom tjednu je još u utorak i petak u 18:30 sati.
BIBLIJSKA KATEHEZA je u srijedu u 19:30.
• SVETA MISA I KLANJANJE ZA MIR U SVIJETU je u četvrtak u 19:00 i 19:30
SVETA MISA I KLANJANJE ZA DUHOVNA ZVANJA je u subotu 1. travnja u 19:00 i 19:30 sati.
PRIPRAVA ZA PRVOPRIČESNIKE u Svetištu je redovito subotom u 9:00 sati.

KORIZMENU DUHOVNU OBNOVU od 27. 3. do 1. 4. u Katedrali Gospe Velike u gradu predvodit će don Damir Stojić (ponedjeljak – srijeda) i p. Ike Mandurić (četvrtak – subota). Svakog dana duhovna obnova započinje u 17:30 sati, cijeli raspored pogledajte na web-stranici Dubrovačke katedrale: https://katedraladubrovnik.hr/


PREDAVANJE ZA MLADE MAJKE S DJECOM
na temu „Emocionalni razvoj djeteta“ u organizaciji našeg Svetišta i Hrvatskog katoličkog liječničkog društva održat će gđa Marija Volarić, psiholog, u ovu subotu, 1. travnja u 17:00 sati u dvorani našega Svetišta.
Za sudjelovanje u predavanju zbog ograničenog broja mjesta molimo prijavite se putem e-pošte: maci.garore@gmail.com

SASTANAK SVIH ČLANOVA PJEVAČKIH ZBOROVA I SVIH SURADNIKA SVETIŠTA ZA VELIKI TJEDAN biti će u petak, 31. ožujka u 19:30 sati u prostorijama samostana. Molimo sve pjevače, čitače, voditelje zborova i ostale suradnike Svetišta i samostana da obavezno dođu.

Sljedeća nedjelja, 2. travnja, je NEDJELJA MUKE GOSPODNJE - CVJETNICA
Sv. Mise u našem Svetištu su u 9:00; 11;00 i 19;00 sati.
Svečani blagoslov maslinovih grančica i svečani ulaz u crkvu na spomen Gospodnjeg svečanog ulaska u Jeruzalem biti će prije sv. mise u 9:00 sati na otvorenom prostoru uz Svetište. Na početku ostalih sv. Misa biti će jednostavni oblik blagoslova grančica, a na svim sv. Misama čita se Muka Gospodina našega Isusa Krista po Mateju. Nedjeljom Cvjetnice započinjemo Veliki tjedan Muke Gospodnje!

BISKUPIJSKO HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU:
Od 4. do 10. studenog ove godine dubrovačka biskupija organizira biskupijsko hodočašće u Svetu Zemlju. Cijena hodočašća je 1.640,00 Eura, a sve potrebne informacije možete dobiti i upisati se u sakristiji još samo do 31. ožujka, do kraja ovog tjedna! Program hodočašća nalazi se na: https://gospeodmilosrdja.blogspot.com/.../biskupijsko...

NEDJELJNA DUHOVNA MISAO:
»Lazare, izlazi!«
(kliknite na fotografiju za slušanje):
 
 LISTIĆ SVETIŠTA:





Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

BISKUPIJSKO HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU

22. nedjelja kroz godinu 3. – 9. rujna. 2023.

24. nedjelja kroz godinu - 17.- 23. rujna. 2023.