14. nedjelja kroz godinu: 9. – 15. 7. 2023.


Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim." (Mt 11, 25-30)

SPOMENI I BLAGDANI SVETACA I BLAŽENIKA U OVOM TJEDNU:
PONEDJELJAK, 10. srpnja: Sv. Veronika Giuliani, djevica, spomendan.
UTORAK, 11. srpnja: Sv. Benedikt, opat, zaštitnik Europe, blagdan
SUBOTA, 15. srpnja: Sv. Bonaventura, franjevac, biskup i crkveni naučitelj, blagdan
NEDJELJA, 16. srpnja: 15. nedjelja kroz godinu, (spomen B. D. Marije od brda Karmela - Gospa Karmelska).Sv. Mise su u 9:00; 11:00 i 20:00 sati


MLADA MISA FRA MIŠE BISKUPA U SVETIŠTU:
Sljedeće nedjelje, 16. srpnja u našem će Svetištu svoju prvu ili „mladu misu“ u 9:00 sati proslaviti naš brat kapucin, mladomisnik, fra Mišo Biskup, rodom iz Gorice Sv. Vlaha.
Za taj ćemo se događaj u ovome tjednu pripremati trodnevnicom koju će od 13. do 15. srpnja svakoga dana u 20:00 sati predvoditi naš brat kapucin, fra Josip Ćibarić.
Sve vas pozivamo na trodnevnicu i u nedjelju u 9:00 sati na proslavu mlade mise!



PREMINUO FRA JOSIP GRIVIĆ (*1946. - †2023.)
U subotu 8. srpnja u 4:00 sata u OB Dubrovnik nakon kratke i teške bolesti, prethodnog dana okrijepljenog sakramentom bolesničkog pomazanja, Gospodin je našeg dragog brata Fra Josipa Grivića pozvao u svoje vječno Kraljevstvo.
Sveta misa zadušnica i obred ispraćaja koje će predvoditi dubrovački biskup mons. Roko Glasnović slavit će se u našem Svetištu u utorak, 11. srpnja u 10:00 sati, a obred ukopa kojeg će predvoditi naš Provincijal fra Juro Šimić na dubrovačkom gradskom groblju Boninovo u 11:00 sati.
Zahvalni Gospodinu za dar života našeg brata Josipa kojeg je on nesebično dijelio sa svima nama preporučimo ga u našim molitvama. Molimo da ga Gospodin primi u svoje vječno Kraljevstvo, a za svako dobro djelo neka mu bude vječna nagrada. Pokoj vječni daruj mu Gospodine i svjetlost vječna neka mu svijetli!

Na izlazu crkve preporučamo uzmite listić Svetišta i vjerski tisak.
 
NEDJELJNA DUHOVNA MISAO:
"Dajmo se povesti Kristovim 'jarmom'"
(kliknite na fotografiju za slušanje)
 


LISTIĆ SVETIŠTA:




Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

BISKUPIJSKO HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU

RIJEČ ZAHVALE UPRAVITELJA SVETIŠTA FRA MILJENKA VRABECA:

22. nedjelja kroz godinu 3. – 9. rujna. 2023.