16. nedjelja kroz godinu - Svjetski dan djedova i baka i starijih osoba - 23. – 29. 7. 2023.

SPOMENI I BLAGDANI SVETACA I BLAŽENIKA U OVOM TJEDNU:

UTORAK, 25. srpnja: Sv. Jakov, apostol, blagdan
SRIJEDA, 26. srpnja: Sv. Joakim i Ana, roditelji Bl. Dj. Marije, spomendan
PETAK, 28. srpnja: Bl. Marija Terezija Kowalska, klarisa-kapucinka, mučenica, spomendan
SUBOTA, 29. srpnja: Sv. Marta, Marija i Lazar

SVJETSKI DAN DJEDOVA I BAKA
Na današnju nedjelju slavi se Treći svjetski dan djedova, baka i starijih osoba pod geslom „Od koljena do koljena dobrota je njegova“ (Lk 1,50).
U povodu ovog dana Apostolska pokorničarna objavila je kako je danas moguće dobivanje potpunog oprosta pod uobičajenim uvjetima (sakramentalna ispovijed, euharistijska pričest i molitva po nakanama Vrhovnog prvosvećenika) bakama i djedovima, starijim osobama i svim vjernicima koji će, potaknuti istinskim duhom pokore i milosrđa, sudjelovati ove nedjelje u svečanom slavlju koje će Sveti Otac Franjo predvoditi u papinskoj vatikanskoj bazilici odnosno na raznim događajima koja će se održavati diljem svijeta, pa tako i na svim misama u našem Svetištu potpuni oprost koji se također može primijeniti kao molitva za pokoj duša u čistilištu, navodi se u dekretu od 5. srpnja koji potpisuje veliki pokorničar kardinal Mauro Piacenza.

Potpuni oprost, navodi se, mogu zadobiti i oni koji će posvetiti značajno vrijeme posjetu starijoj braći u nevolji ili teškoćama (poput bolesnika, napuštenih i osoba s invaliditetom) – bilo uživo ili virtualno, posredstvom sredstava društvene komunikacije.
Nadalje, potpuni oprost, uz uvjet odijeljenosti od svakoga grijeha i uz nakanu da se što prije ispune tri uobičajena uvjeta, mogu zadobiti i starije osobe koje su bolesne, kao i svi oni koji su iz ozbiljnih razloga spriječeni napustiti svoj dom, a koji će se duhovno pridružiti svetim slavljima na Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba, prinoseći svoje molitve, vlastite boli i patnje milosrdnome Bogu, napose dok će se putem medija prenositi Papine riječi i brojna slavlja.
Stoga molimo posebno danas uzmite Listić našeg Svetišta i ponesite ga svojim starijim ukućanima jer se u njemu kao prilog nalazi Papina poruka za svjetski dan djedova, baka i starijih osoba koju možete pročitati i ovdje: https://ika.hkm.hr/.../papina-poruka-za-3-svjetski-dan.../

Sljedeća nedjelja je 17. kroz godinu, sv. Mise su po redovitom nedjeljnom rasporedu.
Na izlazu crkve preporučamo uzmite listić Svetišta i vjerski tisak.
 

Duhovnu misao 
današnje nedjelje 

LISTIĆ SVETIŠTA:


 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

BISKUPIJSKO HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU

RIJEČ ZAHVALE UPRAVITELJA SVETIŠTA FRA MILJENKA VRABECA:

22. nedjelja kroz godinu 3. – 9. rujna. 2023.